За нас

ИСТОРИЯ

През 2005-та година Ивайло Дяков и Петър Желязков решават да снимат скеч, който после да пуснат в интернет. Скеча е заснет и наименуван    „Седемте двойки“. По това време още няма интернет видео платформи, където може да се качи и за това той е качен в торент тракера „linkos-bg“. Там клипа е свален десетки хиляди пъти и се започва масово разпространение от телефон на телефон. През 2010г. е заснет и вторият скеч с името „Полицая с гатанките“. Този път клипа е качен в сайта vbox7.com. За един ден е изгледан над 100 000 пъти. Това ни дава увереност, че публиката харесва нещата, които правим. До тогава групата няма още име. След дълго мислене се ражда името „ДжиДжи БиДжи“. Негов кръстник е Ивайло Дяков. След това следват много успешни скечове като „Полицаят и мутрата“, „Мило, дай да покарам“, „Стопаджийката“, поредицата от „Наглият магазинер“,  „Кварталната батка“, „Полицаят и циганина“, „Гинеколога и Айшето“, „Едно за теб, едно за мен“ и още  много много други.

АКТЬОРСКИ ЕКИП

Актьорският състав на ДжиДжи БиДжи е доста разнообразен през годините. В различните си периоди от съществуването в шоуто са се снимали над 30 човека. Едни от най-запомнящите сред тях са Петър Желязков, Ангел Ставрев, Петър Войнов, Даниела Иванова, Тихомир Тодоров, Живко Радев, Емил Тодоров, Илиян Илиев, Деян Спирдонов, Теодор Цонов, Йордан Йорданов, Десислава Димитрова, Даниел Стоянов, Николай Славов, Илиана Михнева, Димитър Русев, Ваня Анова, Деян Милев, Марияна Митева и още много др.

КРЕАТИВЕН ЕКИП

Основният екип на ДжиДжи БиДжи през годините е относително постоянен. Автор, режисьор, монтажист, оператор и сценарист е Ивайло Дяков. Активно и системно участие в заснемането и монтажа през годините има и Александър Александров – AAF.

ФЕНСКА МАСА

ДжиДжи БиДжи има официални профили във видео платформите YOUTUBEVBOX7 ,както и в социалните мрежи FACEBOOK, ТWITTER, GOOGLE+ и VIBER. Общият брой на хората ,които следят нещата ни в интернет, са над 350 000 човека. Клиповете ни са гледани общо над 80 000 000 пъти в официалните ни профили.